OM OSS

Vi håller till i ett stort härligt hus mitt i Nykyrka, bredvid församlingshemmet. Huset har tre våningsplan, och vi utnyttjar alla tre, förutom en del av övervåningen som disponeras av hemtjänsten. Det innebär att vi har många rum för olika aktiviteter, och det finns bra möjligheter att dela upp barngruppen i mindre grupper. Till exempel har vi ett våtlekrum, snickeri, kuddrum, dockvrå, sagorum och ett minikök.​

Lek

Vi är ute och leker på den stora gården varje dag, i ur och skur. Här finns gott om yta, vilket uppmuntrar barnen till att använda sin kreativitet. Dessutom är det nära till skogen, dit det ofta görs utflykter för att samla spännande material, som används till lek eller konstverk.

Utveckling

Barnen på Klockarbacken får lära sig kamratskap och utvecklas genom olika aktiviteter, exempelvis språktimme, sångstund med musik och ramsor, gymnastik och rörelse samt matematik- och naturinriktade lekar. Personalen är intresserad och utbildar sig löpande inom olika områden. Vi fotograferar även mycket och visar bilderna, så att alla föräldrar får ta del av allt roligt vi gör på förskolan.

Mat

Barnen får god och hemlagad mat gjord från grunden. Vi satsar på varierad kost och hembakat bröd. Nyttig mat med bra råvaror är något vi prioriterar högt.

Vi är personalen

Vår personal är kunnig och engagerad. Några har jobbat hos oss ända sedan starten 1990, och trivs väldigt väl. Klockarbacken satsar mycket på personalens fortbildning och håller en hög personaltäthet.